BIM engineer voor mij?

De BIM engineers van Bluetech Engineering zijn engineers die werken aan technische projecten met gebouwgebonden installaties. Variërend van woningbouw tot grote complexe utiliteit. Daarnaast zetten ze hun eigen ontwerp gelijk in het BIM model.

Als junior BIM engineer heb je daarom ook een technische achtergrond in de installatietechniek (elektrotechniek of werktuigbouwkunde) en je hebt al een paar jaar ervaring als modelleur, tekenaar of engineer. Je hebt een MIT of HBO opleiding en ruim voldoende technische kennis.

Je persoonlijke ontwikkeling maakt een snelle groei door met de HIT opleiding via Bluetech. Heb je daarnaast nog geen BIM ervaring dan volg je via ons de BIM module. Wij stomen je klaar voor een toekomst als zelfstandig BIM engineer!

Inhoud van het ontwikkeltraject

Bluetech engineering bied jou de unieke kans om deel te nemen aan het ontwikkeltraject tot BIM engineer, dit traject bestaat uit 3 onderdelen.
• BIM Fundamentals
• HIT-Werktuigbouw of HIT-Elektrotechniek
• HRD Trainingen

BIM Fundamentals (10 weken)
Als je nog geen ervaring hebt met BIM dan nemen wij je mee op deze reis. Met de opleiding BIM fundamentals wordt je binnen 10 weken volledig op de hoogte gebracht van de ins en outs van het BIM proces. In deze 10 weken volg je 12 middag/avond bijenkomsten van 3 uur en krijg je een online leeromgeving ter beschikking. Na deze opleiding weet je wat het begrip BIM inhoudt en wat de consequenties en toepassingen zijn op het totale bouwproces, zowel op bedrijfs- als projectniveau. Als je de eindtoets met een positief resultaat afsluit ontvang het certificaat BIM fundamentals.

HIT-Werktuigbouw (2,5 jaar) of HIT-Elektrotechniek (2 jaar)
De HIT-W duurt 2,5 jaar en stoomt je in 70 middag/avond bijeenkomsten klaar, de HIT-E duurt 2 jaar en stoomt je in 65 middag/avond bijeenkomsten klaar tot zelfstandig engineer of werktuigbouwkundig installatietechnisch ontwerper. Je bent hierdoor beter in staat om ontwerpkeuzes te maken en je ontwikkeld kennis over duurzaamheid, circulariteit, LCC ontwerpen en Installatietechniek.

Je werkt na deze opleiding als echte professional effectief samen binnen een ontwerp- en bouwteam en bent in staat om jouw ontwerp te beargumenteren en te presenteren.
Na succesvolle afronding van de HIT-W opleiding ontvang je het postbachelordiploma Hogere Installatietechniek voor Werktuigkundige installaties (HIT-W).

Na succesvolle afronding van de HIT E opleiding ontvang je het postbachelordiploma Hogere Installatietechniek voor Elektrotechnische Installaties (HIT E). Dit diploma wordt uitgegeven door Stichting Post HBO via CPION.

HRD trainingen (6 avonden)
In 6 avonden volg je trainingen op verschillende gebieden die allemaal te maken hebben met jouw persoonlijke ontwikkeling.
• Time management
• Communiceren
• Communiceren en beïnvloeden
Na het afronden van alle opleidingen ben je in staat om volledig zelfstandig als ontwerpend BIM engineer aan de slag te gaan. Je bent innovatief en creatief en in staat om te denken in oplossingen voor de opdrachtgever.

BIM engineer bij Bluetech Engineering

Onze BIM-engineers kunnen na hun opleiding aan de slag bij installateurs in de woningbouw,-of grote utiliteitsprojecten. Je hebt naast je collega’s bij je opdrachtgever ook een heel Bluetech BIM-team om je heen. Een team variërend van junior tot senior modelleurs en engineers waar je altijd op terug kan vallen. We organiseren BIM kennisavonden waar je op de hoogte wordt gehouden van de nieuwe ontwikkelingen omtrent BIM en deelt kennis met het Bluetech BIM-team. Daarnaast kun je ze ook online bereiken middels onze BIM whatsappgroep. Naast de accountmanager waarmee je kan sparren over alle niet technische zaken heeft Bluetech ook een BIM coach welke jou regelmatig bezoekt tijdens jouw opdracht en jou op technische vlak begrijpt. Adviseert en helpt jou in je huidige werkzaamheden en kijkt vooral naar hoe jij je het beste kan ontwikkelen.

Wat doet een BIM-engineer?

Een BIM engineer ontwerpt volledig zelfstandig technische installaties. Van schema’s naar een BIM model. Onder ontwerpen wordt verstaan het modelleren van 3D installatie componenten tot een complete installatie. Het afstemmen met andere installaties en het verrijken van het model door toevoegen van ontwerp informatie.
Ook is een BIM-engineer eindverantwoordelijk voor het technisch ontwerp, het signaleren van afwijkingen in het model, het rapporteren en het bijsturen.

BIM-projectteam

Overigens doet een BIM-engineer dit niet helemaal alleen. Je maakt deel uit van een projectteam. Een projectteam bestaat uit een projectleider, lead engineer, werkvoorbereider, BIM Coördinator en BIM engineers en modelleurs.

Het BIM ontwikkeltraject

Wat krijg je er voor terug?

Salaris

Een passend salaris dat meegroeit met jouw ontwikkeling.

Gelijk vast contract

Je krijgt gelijk een vast contract.

Teamwork

Je werkt binnen een hecht team dat elkaar kent.

Persoonlijke ontwikkeling

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door trainingen.

Wie ben jij?

Er wordt gekeken naar jou als persoon, bij ons sta jij centraal.

Warm en betrokken

Wij hebben een warme maar vooral betrokken bedrijfscultuur.

Interesse?