BIM-modelleur installatietechniek (E of W)

BIM modelleur voor mij?

De BIM modelleurs van Bluetech Engineering zijn modelleurs die werken aan technische projecten. Variërend van woningbouw tot grote complexe utiliteit.

Als startend modelleur heb je daarom ook een technische achtergrond in de installatietechniek (elektrotechnisch of werktuigbouwkunde). Omdat Bluetech een groot netwerk heeft met opdrachtgevers die naast Revit ook diverse andere applicaties gebruiken, kiezen wij ervoor om jou een pure Revit training te geven. Deze training wordt gegeven door ervaren trainers met een praktijkachtergrond.

Wanneer je start bij één van deze mooie opdrachtgevers krijg je de benodigde applicatietraining om je voor te bereiden.

BIM modelleur bij Bluetech Engineering

Onze BIM-modelleurs kunnen na hun opleiding aan de slag bij installateurs in de woningbouw,-of grote utiliteitsprojecten. Je hebt naast je collega’s bij je opdrachtgever ook een heel team van modelleurs van het Bluetech BIM-team. Een team variërend van junior tot senior modelleur welke je helpen jou verder te helpen bij de eerste stappen als modelleur. We organiseren BIM kennisavonden waar je op de hoogte wordt gehouden van de nieuwe ontwikkelingen omtrent BIM en deelt kennis met het Bluetech BIM-team. Daarnaast kun je ze ook online bereiken middels onze BIM whatsappgroep. Naast de accountmanager waarmee je kan sparren over alle niet technische zaken heeft Bluetech ook een BIM coach welke jou regelmatig bezoekt tijdens jou opdracht en jou op technische vlak begrijpt. Adviseert en helpt jou in je huidige werkzaamheden en kijkt vooral naar hoe jij je het beste kan ontwikkelen.

Net je diploma gehaald?

Al een paar jaar aan het werk binnen de techniek?

Wat is een BIM-modelleur?

Een BIM modelleur is een enthousiaste man of vrouw die zijn technische kennis inzet om principeschema’s en installatieschema’s te vertalen naar een schitterend BIM model. Een BIM model wat bijdraagt aan het efficiënter en leukere samenwerking tijdens de bouw en beheerfase.

Wat doet een BIM-modelleur?

Een BIM modelleur ontwerpt technische installaties van schema’s naar een BIM model. Onder ontwerpen wordt verstaan het moduleren van 3D installatie componenten tot een complete installatie. Deze afstemmen met andere installaties en het verrijken van het model door toevoegen van ontwerp informatie.

Ook is een BIM-modelleur verantwoordelijk voor het vertalen van de klantbehoefte naar het functioneel ontwerp, het signaleren van afwijkingen in het model, het rapporteren en het bijsturen. Een BIM-modelleur is een alleseter die honger krijgt om zaken uit te vogelen.

BIM-projectteam

Overigens doet een BIM-modelleur dit niet helemaal alleen. Bijna altijd maakt een BIM-modelleur deel uit van een projectteam en een techniekteam. Die op haar beurt wordt begeleid door een BIM-coördinator. Wat alle BIM-modelleurs gemeen hebben is een brede technische interesse, een helikopterview en feeling met software.

Wat kan je ermee?

Korte termijn

BIM modelleur

Lange termijn

BIM Coördinator

BIM Regisseur

BIM Manager

Hoe ziet het traineeship eruit?

Wat krijg je er voor terug?

Salaris

Een passend salaris dat meegroeit met jouw ontwikkeling.

Uitzicht vast contract

Je krijgt uitzicht op een vast contract.

Teamwork

Je werkt binnen een hecht team dat elkaar kent.

Persoonlijke ontwikkeling

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door trainingen.

Wie ben jij?

Er wordt gekeken naar jou als persoon, bij ons ben sta jij centraal.

Warm en betrokken

Wij hebben een warme maar vooral betrokken bedrijfscultuur.

Interesse?