FAQ: Frequently Asked Questions

Ik ben op zoek naar een Traineeship maar heb een andere technische opleiding, kan ik me ook aanmelden?

Ja dat kan zeker, uiteraard is het traject wel iets anders maar ook hier hebben we veel ervaring mee. We hebben mensen in dienst met een opleiding op het gebied van Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Civiele techniek.

Wat is BIM?

Het BIM – Building Information Model of het Bouwwerk Informatie Model – is een allesomvattend 3D digitaal bouwmodel dat gebruikt wordt om integraal samen te werken. Het BIM-model is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw.

Wat is traineeship BIM?

Traineeship BIM is een traineeship waar je kan kiezen uit twee opleidingsmogelijkheden. BIM modelleur voor de techneuten onervaren met BIM, en BIM coördinator voor de techneuten die al minimaal 3-5 jaar ervaren zijn met BIM. BIM is een specialisatie voor ambitieuze individuen, maar ook voor individuen die zekerheid zoeken binnen het vakgebied.

Ik heb mijn studie nog niet afgerond, kan ik me wel aanmelden?

Ja dat kan en graag zelfs. Indien gewenst kunnen we je zelfs adviseren tijdens je studie of maken we een afspraak om alvast kennis te maken. Je zal niet de eerste zijn die direct na zijn studie (of na een mooie reis, indien je deze wens hebt) bij ons een contract komt tekenen.

Waarom leer ik zo snel in dit traineeship?

Je leert snel door de combinatie van factoren. Natuurlijk ga je de praktijk in waar je heel snel de theorie aan het werk gaat zien. Daarnaast heb je altijd je persoonlijke coach die je werkinhoudelijk coacht maar ook als persoon. Er komt een hoop op je af als je eenmaal fulltime aan het werk gaat en jouw coach helpt je hierbij. In sommige gevallen wordt je gekoppeld aan een senior waardoor je heel snel en doelgericht kennis kunt absorberen.

Wat ga ik verdienen en op welke voorwaarden kan ik rekenen?

Dit is afhankelijk diverse factoren zoals je vooropleiding en je werkervaring. Heb jij een opleiding MBO niveau 4 of HBO. De range wat betreft het startsalaris is € 2.200 – € 2.700.  Heb je meer werkervaring dan kan je salaris tussen € 2.700 – € 3.100 liggen. Wil je weten hoe dit voor jou persoonlijk is? Neem dan contact met ons op

Wat heb je nodig om voor dit Traineeship in aanmerking te komen?

Allereerst ben je nieuwsgierig en wil je jezelf graag ontwikkelen. Je weet dat je studie de basis is voor een mooie carrière. Je weet echter ook dat je nog veel zal moeten leren in de praktijk. Je bent leergierig en het graag mensen om je heen van wie je kan leren.

Wanneer kan ik beginnen?

Onze trainees starten door het hele jaar heen, de opleiding start wel op een vast moment. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kunnen we gezamenlijk een startmoment bepalen.

Bij wat voor partijen kan ik aan de slag?

Onze collega’s en trainees werken bij de grootste partijen in de techniek op miljoenenprojecten maar ook bij de kleinere lokale opdrachtgevers.

Vooraf weet je waar je gaat starten. Dit zal in de buurt van jouw woonplaats zijn aangezien je na een periode van 18 maanden in dienst gaat bij de opdrachtgever.

Wat biedt de toekomst mij?

Dat is volledig afhankelijk van de keuzes die je maakt en wat jij wil. Denk hier goed over na en kom eens bij ons langs om hierover van gedachte te wisselen met een kop koffie/thee. Bij ons krijg je altijd een eerlijk advies.

Heb jij een andere vraag?

Wij helpen je graag en zijn benieuwd naar jouw nieuwsgierigheid.

Ja ik ben ambitieus en wil meer weten