Collega Sven Spreen Brouwer is in september 2020 bij Bluetech Engineering gestart als Junior BIM Modelleur Werktuigbouwkunde. Benieuwd hoe hij deze periode heet beleeft en waarom heeft hij voor Bluetech Engineering gekozen? Lees hier meer!

Sven vertelt: “ik zat bij mijn toenmalige werkgever als tekenaar niet goed op mijn plek. Ik wilde meer, werktuigbouwkundige kennis opdoen op een plek waar ik mijn ei kwijt kon. Uiteindelijk wilde ik de installatietechniek in. Ik werd door Jean benaderd via LinkedIn. Al snel hebben we een keer gebeld. Het was een heel organisch gesprek, geen ondervraging. Echt het uitwisselen van ideeën en interesses, en een klik.”

Na verschillende gesprekken hakte hij de knoop door en ging Sven aan de slag bij Bluetech Engineering. Hij merkte dat er ontzettend veel vraag was naar tekenaars en werd veel benaderd, maar hij koos bewust voor Bluetech Engineering. Het voelde als het beste plaatje voor hem en dit gaf hem vertrouwen. Want ook al kon hij best aardig tekenen, technische kennis had hij nog niet. Het gevoel Bluetech Engineering hem gaf was: Dat gaat goedkomen.

Al snel kwam Sven erachter dat er bij Bluetech Engineering een soort familiegevoel is. “Alsof je op een familieverjaardag komt en het is gezellig. Je kan helemaal jezelf zijn.”

Bij Avans+ volgde hij de cursus Installatietechniek. Een intensieve cursus waar hij veel dieper de installatietechniek in is gegaan. Sven: “Ik vind installatietechniek gewoon ontzettend gaaf, zelfs in de bouwmarkt sta ik fittingen te bekijken! In verband met corona heb ik een deel vanuit huis gevolgd en een deel in de collegebanken. Het behandelt echt alle verschillende aspecten in de installatietechniek. Ik was vooral erg blij met alle praktijkvoorbeelden.” Het aller interessantste van de opleiding vindt hij verduurzaming. Dit heeft hij ook toegepast bij zijn eigen huis.

Het mooiste aan BIM’en vindt hij dat je problemen ziet voordat er ook maar een steen gebouwd is. BIM is de toekomst! Alles gaat in 3D, Sven zet altijd de 3D viewer aan om inzicht te hebben in de diepte. “Maar ook elke dag loop je tegen dingen aan, gelukkig heb ik bijvoorbeeld Bluetech Engineering collega Michel waar ik op terug kan vallen, even een appje of een telefoontje. Echt fijn, dat is ook wel de kracht van Bluetech Engineering.” aldus Sven.

Categories: Interview

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Hullp nodig?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?