Is BIM iets voor mij?

  • Waar ben ik goed in?

  • Wat is nu echt mijn passie?

  • Welke kant wil ik op?

  • Waar kan ik mij in onderscheiden van andere vakgenoten?

  • Hoe ziet de arbeidsmarkt er voor mij uit en waar is men op zoek naar mij?

  • Welke paden heb ik om door te groeien en waar wil ik staan over een aantal jaar?

Kortom: allemaal vragen die in je hoofd kunnen spelen. Je doet zelf online onderzoek en misschien heb je al wel helder welke kant je op wil maar weet je nog niet hoe je daar gaat komen. Vrienden en bekenden denken met je mee. De vraag is alleen: ‘hebben zij de kennis en ervaring om je echt goed te kunnen adviseren?‘ Dit ondanks alle goede bedoelingen natuurlijk maar met kiespijn ga je toch ook naar een specialist?

De keus voor een eerste baan is een hele belangrijke en kan zeer bepalend voor de rest van je carrière/leven zijn. Je wilt natuurlijk de juiste keuze maken. Wat zou mooier zijn dan eerst nog de mogelijkheid te hebben om in diverse keukens te kijken en pas daarna de echte ‘definitieve’ keuze te maken? Dit kan en dit is waar onze passie ligt, techneuten de mogelijkheid geven om zichzelf te ontdekken en ervaringen op te doen, dat drijft ons, elke dag weer. We kunnen je natuurlijk hele mooie verhalen vertellen maar graag laten we je de ervaringen van je voorgangers zien, dit is puur bewijs en authentiek.

Meegaan met de tijd?

Je werkt mee aan projecten als werkvoorbereider, tekenaar, engineer of projectcoördinator. Maar toch zit er een steentje in je schoen. Je merkt dat jij als persoon niet centraal staat in de organisatie waar je werkt. Er wordt weinig in je geïnvesteerd en er is geen zicht op verbetering. ‘Is dit het dan?’

Wij helpen jouw ambitie te realiseren en jouw loopbaan als technisch professional verder te ontwikkelen. We ondersteunen je met een gespecialiseerde BIM opleiding en training maar ook met coaching en mentoring. We zorgen voor een thuisbasis van gelijkgestemde collega’s waar plezier in het werk naast vakkennis worden gedeeld. We sturen je naar voor jou passende, prestigieuze projecten die jou de juiste ervaring bijbrengen.

Wat is BIM?

Wat is de kracht van Building Information Modelling?

Het BIM – Building Information Model of het Bouwwerk Informatie Model – is een allesomvattend 3D digitaal bouwmodel dat gebruikt wordt om integraal samen te werken. Het BIM-model is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw.

Tijdens een bouwproject werken alle partijen vanuit het virtuele BIM-model. Pas als alle betrokkenen hun bouwmodel hebben geleverd en het BIM-model klaar is, wordt er iets besteld of uitgevoerd. Bovendien houdt het digitale model alle mutaties van het project bij. Het BIM-model zorgt ervoor dat iedereen die meebouwt exact op dezelfde pagina zitten en dezelfde taal spreken.

Waarom is BIM slim?

Het Building Information Model is ook een informatiemanagement tool bij uitstek. Alle kosten, waarden en afmetingen staan ook in het model. Zo kan tijdens het modelleren een fout snel worden gesignaleerd en verholpen. Beslissingen die van invloed zijn op de bouw kunnen door gebruik van het virtuele model eerder worden gemaakt.

Het werken met het BIM-protocol levert minder faalkosten, een kortere uitvoeringstermijn en betere kwaliteit op. Door de strakke communicatie tussen de verschillende uitvoerders kunnen de kosten goed worden bewaakt. Er is geen ruimte meer voor miscommunicatie of interpretatie met een BIM-model.

Interesse?